Limba română, întrebare adresată de nimeni98, 9 ani în urmă

demonstrati intr-o compunere ca textul dl goe apartine genului epic. URGENT!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aurelcraciun59
2
                                            Genul epic îmbina naratiunea cu dialogul. Acest lucru se întampla în schita ”D-l Goe reusind cu succes aceasta îmbinare. Titlul  alcatuit din doua cuvinte din care unul este numele copilului D-l Goe ne sugereaza  ca va naratorul ne va arata intentiile satirice punand în contradictie un domn cu un copil.Actiunea acestei schite are toate cele cinci momente ale subiectului.Expozitiune cu prezentarea personajelor,desfasurarea actiunii,cu întamplarile din timpul calatoriei,punctul culminantcand Goe trage semnalul de alarma si deznodamantul candtrenul ajunge la Bucuresti îar Goe si doamnele pleaca cu o birja   
 Întamplarile sunt narate cu ajutorul limbajului personajelor.                      
Aceste personaje nu sunt multe dar sunt reprezentative pentru clasa lor sociala iar Goe reprezinta copilul rasfatat si lipsit de educatie din randul lor.
Astfel este rasplatit  pentru faptul ca a ramas repetent fiind dus de catre cele trei doamne într-o binemeritata vacanta. Gandurile autorului sunt exprimate în mod direct prin limbajul acestor personaje demonstrand prin acesta incultura, si snobismul .Astfel avand ton de comanda spune:
Mam mare de ce nu vine...Eu vreau sa vie!...
-Nu vedeti ca sunteti proaste amandoua?
-Ce treaba ai tu uratule?
-Ce faci soro ? Esti nebuna?...
-Tato ,mor...
       Întrunind conditiile unei opere epice se poate spune ca se încadreaza în acest gen.
Alte întrebări interesante