Limba română, întrebare adresată de hancucristina1, 9 ani în urmă

Demonstrati intr-un text de aproximativ 30 de randuri ca opera ”vizita” de Ion Luca Caragiale este o schita.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
40
Opera "Vizita" este o schita deoarece intruneste mai multe elemente comune specifice acestui tip de opera.Actiunea este simpla si se desfasoare intr-un spatiu limitat si anume casa doamnei Popescu.Naratiunea se impleteste cu dilogul.Textul are personaje putine,musafirul ,madam Popescu si Ionel.Autorul scoate in evidenta caracterul needucat al copilului , cu toate ca mama spune ca ea se ocupa de educatia lui ,de aici rezultand o alta caracteristica a schitei in care autorul evidentiaza diferenta dintre aparenta si esenta.In concluzie din cele relatate mai sus se dovedeste ca opera "Vizita"este o schita.

Utilizator anonim: cu placere
hancucristina1: multumesc din nou
Răspuns de PutereDinu
22
                                 Textul "Vizita", de Ion Luca Caragiale
  Acest text este o schita din mai multe motive. Cel mai important dintre aceastea, este ca are un caratcter dramatizat, in care dialogul, care este foarte mare, este mai important decat naratiunea. Un alt argument, ar fi ca actiunea schitei se desfasoara intr-un anumit spatiu si timp, intr-un loc mic. Durata de executare a actiunii este scurta. Un motiv foarte convingator, este ca personajele sunt intr-un numar foarte redus. Cel mai principal personaj din text, este caracterizat mai altfel decat celelalte personaje, intr-un stil, asa, mai stilizat, mai mult argumentanduse despre portretul acestuia interior. Cam astea au fost ideile principale pentru a argumenat ca textul "Vizita" este o schita, si sper ca am comunicat persuasiv. 

andreiayly: M-am dus la sf. Ion să fac o vizită doamnei Maria Popescu, o veche prietină, ca s-o felicit pentru onomastica unicului său fiu, Ionel Popescu, un copilaş foarte drăguţ de vreo opt anişori. N-am voit să merg cu mâna goală şi i-am dus băieţelului o minge foarte mare de cauciuc şi foarte elastică. Atenţiunea mea a făcut mare plăcere amicei mele şi mai ales copilului, pe care l-am găsit îmbrăcat ca maior de roşiori în uniformă de mare ţinută. După formalităţile de rigoare, am început să convorbim d
hancucristina1: ms dar intrebarea este veche
Alte întrebări interesante