Limba română, întrebare adresată de raul0108, 9 ani în urmă

demonstratie ca opepa pasa Hassan este balada culta plzzz va rog ajutatima e urgent!!!! maxim 15 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
319
PAsa Hassan este o balada culta pentru ca este scrisa in versuri care nareaza fapte deosebite din trecut. Are actiune care se desfasoara in timp si in spatiu. La actiune participa anumite personaje. Actiune este simplă , la ea participând un numar mai mic de personaje. Actiunea este inspirata din trecutul istoric , respectând adevarul spre deosebire de baladele populare , ca de exemplu Toma Alimoş care prezinta întâmplări si personaje fantastice. PErsonajele sunt prezentate in antiteza si impresioneaza puternic. Spre deosebire de balada populara are autor anonim , dar balada culta are autor cunoscut. Versificatie baladei culte este mai complexa decat versificatia baladei populare,.

Anna12: Cred că demonstraţia e de pe internet copy- paste ...
Utilizator anonim: Ba nu. Am făcut-o si noi la scoala .
Anna12: Ok. :)
raul0108: mersi pentru demonstratie
Utilizator anonim: Cu plăcere
Răspuns de Anna12
614
Poezia "Paşa Hassan" de George Coşbuc este o baladă cultă deoarece are autor cunoscut, acela fiind Geogre Coşbuc, personaje puţine : Mihai Viteazul, Paşa Hassan, Sinan Paşa , Mihnea (individuale), turcimea,oştirea română (colective) . 
Acţiune poeziei este simplă, liniară, desfăşurată pe un singur plan, acela fiind lupta de la Călugăreni din 1595 dintre oştirea română şi Mihai Viteazul. 
Caracterizarea personajelor este realizată prin folosirea hiperbolelor şi a antitezelor. Personajul principal al acestei balade este Mihai Viteazul, deşi poetul a denumit poezia "Paşa Hassan" după numele comandantului turc. 
În această poezie nu există personaje fantastice şi există o singură variantă publicată.

Dacă ţi-a fost de ajutor răspunsul meu apasă butonaşul "Mulţumesc" şi 5 steluţe. Demonstraţia este făcută de mine 100% după planul din caiet, doar că la mine în caiet sunt scrise 2 foi de demonstraţie, pe când tu ai cerut 15 rânduri şi ţi-am făcut-o mai pe scurt. 

raul0108: mersi pentru demonstratie
Anna12: Cu plăcere ! :)
raul0108: ms am luat 10 pe demonstratie mmmmmssssssssssssss!!!!!
Anna12: Cu multă plăcere ! :D
Alte întrebări interesante