Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Demonstrații ca hagi tudose de barbu Delavrancea apartine genului liric i. 20-25 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dynamond
0
Hei! Te pot ajuta cu specificificele trasaturi si reperele incontestabile ale acestei argumentari.
trasaturi
-gaseste figuri de stil:epitete,comparatii(acestea trebuie sa contina cuvantul ,,ca'')
-mentineaza ca vocea textuala este cea a eului liric
-in acel fragment poate ai si imagini vizuale ,cromatice,auditive sau olfactive,sau dinamice(imagini care arata mirosul,culoarea,actiunea,sunetul sau mirosul unui obiect)
Toate aceste trasaturi trebuie sa le pui in fata ,,in primul rand, in al doilea rand.s.a.m.d
Inaintea acestora pune : la inceput in opinia mea iar la sfarsit in concluzie! Poti gasi un model de argumentare pe site-uri specializate sau aproape desigur in manual,auxiliar
Răspuns de andu282
0
Genul liric cuprinde toate operele literale in care eul liric isi exprima in mod direct starile,sentimentele,trairile folosind variata paleta de diguri de stil si imagini artistice opera ,,Hagi tudose" de Barbu Delavrancea apartine genului liric deoarece prezinta particularitati ale acestei specii literare.
Vocea autorului isi face simtita prezenta prin eu liric ce se remarca prin marci lexico-gramaticalespexifice(aici dai exemple din opera de pronume si verbe)Modul de expunere predominant este monologul liric si descrierea ce se impleteste cu desxrierea.
Ideile .sentimentele si trairile sunt evidentiate la nivel stilistic prin multimea figurilor de stil si a imag.artistice.in concluzie pe baza celor prezentate putem afirma ca opera ..... de .... apartine genului liric

Utilizator anonim: Mulțumesc
andu282: Cpl
Alte întrebări interesante