Limba română, întrebare adresată de cris2412, 9 ani în urmă

Demonstreaza ca balada Pasa Hassan este o balada culta !!!! ajutor !!urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristi1402000
9
Pasa Hassan e o balada culta,deoarece e un text epic in versuri care dispune de un autor.Deasemenea nu  se intilnesc elementele fantastice.
Răspuns de Jojo123
27
Balada este specia epica in versuri in care este povestita o intamplare despre confruntarea dintre doua sau mai multe personaje.Balada Pasa Hassan se face remarcata prin modul in care autorul descrie intalnirea dintre cei doi conducatori, si modul prin care iese in evidenta Mihai. 
Dupa poti zice ca actiunea e structurata in momentele subiectului (expozitiune , intriga etc.) .Mai poti spune cateva caracteristici ale genului epic si dupa inchei cu o concluzie 


cris2412: mersi !!
eusuntmaster: Balada este o specie a genului epic în versuri , în care subiectul este inspirat din istorie . Balada *Pașa Hassan* se face remarcată prin modul în care autorul descrie întâlnirea celor două tabere , a binelui , reprezentată de tabăra lui Mihai , și cea a răului , a lui Pașa Hassan . Personajul principal al unei balade este un erou al poporului nostru , aici fiind *Ghiaurul Mihai* .
eusuntmaster: Personajele ce reprezintă binele sunt înzestrate cu cele mai nobile însușiri : *ca volbura toamnei se-nvârte el roată* , în timp ce personajele din tabăra opusă au cele mai nedemne însușiri : *cu frâul pe coamă el fuge nebun* . Modul de expunere este narațiunea , ca și în acest text . Acestea fiind spuse , am demonstrat că opera *Pașa Hassan* este o baladă .
Alte întrebări interesante