Limba română, întrebare adresată de LogicIsntHere, 9 ani în urmă

Demonstreaza ca opera `Vizita~ de I. L. Caragiale apartine genului epic. stiu sa fac in general dar nu stiu cand opera este schita. :/ ajutor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4
Vizita , de I.L. Caragiale

— demonstrație opera epica —



—Este genul literar în care prezenta directa a autorului in opera alternează cu prezenta sa indirecta,prin intermediul personajelor,descrierea fiind inlocuita cu narațiunea și cu dialogul. Totuși,esențială pentru epic rămâne narațiunea,acest gen având asupra existenței o perspectiva temporală (de succesiune organizată în epicul traditional,de juxtapuneri neordonate cronologic in epicul modern). Genul epic este mai obiectiv decât liricul,dar rămâne mai subiectiv decât dramaticul.


—Opera „Vizita” , de I.L.Caragiale se încadreaza in genul epic , deoarece prezinta particularitățile acestui tip de text .

—Aceasta opera epica prezintă un lanț de întâmplări .


—In aceasta opera epica , este o succesiune de întâmplări,prezentate intr–o anumită ordine,prin care se dezvăluie caracterele diferitelor personaje care se numește subiect . Subiectul este o caracteristica importanta. Operele lirice nu au subiect .



—Opera epica are o partea introductivă,in care sunt prezentate locul și timpul desfășurării acțiunii și în care apar unele dintre personajele operei !!


—Un fapt sau o întâmplare declanșează acțiunea și ii da un anumit curs.



—Actiunea se desfășoară ,faptele și întâmplările continuandu—se unele pe altele.


—La un moment dat,acțiunea atinge gradul cel mai înalt al tensiunii declanșate în opera.


—Lantul întâmplărilor unei opere epice are un sfârșit,oferind cititorului soluția pe care o imaginează autorul pentru desfășurarea faptelor .


—Prezinta momente ale subiectului : expozițiune ; intriga ; desfășurarea acțiunii ; punctul culminant ; deznodământ . Aceste momente asigura gradația tensiunii emoționale pe care opera o transmite cititorului.



—Opera literara in proza,de dimensiuni reduse, cu o acțiune simpla,care intr—un stil concis prezintă un singur episod semnificativ din viața unuia sau a mai multor personaje se numește schiță .


—Caracteristicile schiței :



• proporții restrânse ;


• plasarea acțiunii intr—un spatiu limitat ;


• durata scurta a acțiunii ;


• acțiunea lineara: desfășurată pe un singur plan ;


• numărul mic de personaje ;


• îmbinarea narațiunii cu dialogul .

Alte întrebări interesante