Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

demonstreaza de unde aflam cum au trait stramosii nostri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
0

Când vorbim despre strămoșii noștri, în general, și mai ales la istorie, ne referim la oamenii preistorici sau din antichitate, nu ne referim la strămoșii noștri personali, de exemplu străbunicii sau bunicii noștri.

Așadar, pentru a afla cum au trăit strămoșii noștri, trebuie să apelăm la izvoarele istorice.

① Există texte scrise de istorici din antichitate care descriu modul de viață al locuitorilor din diferite zone geografice sau al membrilor anumitor triburi. Informații despre viața de zi cu zi găsim și în literatura antică sau chiar în scrierile filosofice. S-au păstrat de asemenea înscripții și înscrisuri oficiale care conține informații interesante despre religia, comerțul sau legislația anumitor popoare.

Arheologia ne pune la dispoziție dovezi materiale ale modului de viață al strămoșilor: urme de așezări preistorice, ruine ale cetăților antice, arme, ceramică, țesături, obiecte legate de practicarea agriculturii și a medicinei sau a diverselor ritualuri religioase etc.

Luând în considerare toate aceste izvoare, putem să ne facem o idee destul de exactă cu privire la stilul de viață al anumitor triburi sau popoare antice sau preistorice.

Alte întrebări interesante