Limba română, întrebare adresată de cordisdaniel50, 7 ani în urmă

Demonstrează în minimum două pagini că textul Hronicul și cântecul vârstelor de Lucian Blaga este un text memorialistic ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinaale
0

Răspuns:

Hronicul şi cântecul vârstelor de Lucian Blaga este un text memorialistic, întrucât prin acesta, autorul îşi aminteşte şi îşi evocă trecutul personal şi cultural al neamului său. +

In primul rând, textul este impregnat de amintirile şi experiențele personale ale autorului, care este prezent în fiecare vers şi în fiecare imagine evocată. Autorul evocă imagini din copilărie, precum jocurile şi poveştile din satul natal, imagini care sunt asociate cu o lume pierdută și cu o viaţă simplă şi încărcată de semnificaţii.

De asemenea, textul se bazează pe mitologia şi pe tradiţiile poporului său, fiind un tribut adus acestui trecut și acestui neam. Autorul îşi imaginează un trecut îndepărtat al neamului, în care acesta era condus de eroi şi de divinităţi, şi încearcă să redea această lume prin versurile sale.

Totodată, textul este un memorial al culturii populare, prin faptul că autorul își aminteşte şi îşi evocă tradițiile, obiceiurile şi miturile neamului său. Acestea sunt prezentate ca fiind o parte importantă a identităţii şi a patrimoniului cultural al neamului, şi sunt valorificate prin versurile autorului.

În plus, textul se bucură de o structură circulară, care sugerează o preocupare memorialistică. Autorul începe prin a evoca mitologia şi istoria neamului său, și se încheie prin a se întoarce la acestea, creând astfel o imagine coerentă și unitară a trecutului cultural al neamului său.

În concluzie, Hronicul şi cântecul vârstelor de Lucian Blaga este un text memorialistic, întrucât prin acesta, autorul îşi aminteşte şi îşi evocă trecutul personal şi cultural al neamului său. Textul valorifică tradiţiile şi miturile acestui neam, și oferă o imagine coerentă.

Alte întrebări interesante