Limba română, întrebare adresată de postolachemaria, 8 ani în urmă

denumire de lucruri din legenda bradului?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de firuta97
0
Legenda bradului, copac de leac si pom de craciun.

In popor exista credinta ca tot ce vietuieste pe Pamant, tot ce ne inconjoara, este creatia lui Dumnezeu si ca fiecare dintre acestea a fost binecuvantata cu calitati dupa vorba, dupa fapta. Legenda bradului, ajunsa pana la noi, din om in om, ne povesteste cum a ajuns bradul sa fie de leac suferinzilor si, mai apoi, pom de Craciun.

Se spune ca demult, tare demult, cand picioarele sfinte ale Domnului nostru Iisus mai paseau pe acest pamant, s-a iscat din senin o furtuna, cum nu se mai pomenise. Grindina era cat oul de porumbel, vantul smulgea pietrele din loc, iar cerul se intunecase ca la venirea noptii, macar ca era miez de zi.

Iisus Hristos si Sfantul Petre tocmai se aflau atunci pe drum, la marginea unei paduri, si au cerut adapost copacilor, care insa se ascundeau, care mai de care mai zgribuliti si mai infricosati. Mandrii stejari si fagi nu au vrut sa-i primeasca la adapostul lor, pentru ca abia isi puteau pazi frunzisul bogat de urgia cerurilor - unde sa-i mai adaposteasca si pe cei doi calatori? Merii si perii au spus ca trebuie sa-si apere fructele, salciile si plopii s-au facut ca nu-i baga in seama si au tacut.
Sper ca asta ai vrut si ca te-am ajutat.

Alte întrebări interesante