Limba română, întrebare adresată de andreeaavram123, 8 ani în urmă

deomnstreaza ca textul de mai sus apartine genului epic


Va rog e urgent,am nevoie de el pana maine dimineata e uregent dau coroana plz am nevoie sa ma ajutati plz va dau coroana plzz​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianatoma11
15

Textul "Mara" scris de Ioan Slavici aparține genului epic prezentând toate caracteristicile specifice acestuia.Opera epica este opera literara in care mesajul este transmis in mod indirect, prin intermediul personajelor, naratorului si a actiunii.

In primul rând, modul de expunere predominant este narațiunea unde se povestește întâmplarea in care Persida și băiatul se întâlnește la biserică, dar doar cu privirile. Modul de expunere secundar specific acestui gen este descrierea pe care o intalnim și în cazul acesta la conturarea tabloului fetei descris în detaliu: "slăbise, fața îi era mai lungă...".

In al doilea rând este precizat locul întâlnirii, spațiul în care se desfășoară acțiunea, la biserică.

Naratorul este obiectiv, sobru care privește detașat cursul acțiunii observând acest lucru prin verbele și pronumele personale la persoana a |||-a "el s-a uitat".

In concluzie, prin intermediul personajelor care evidențiază acțiunea cu ajutorul naratorului descoperim că fragmentul propus aparține genului epic.

Explicație:

Sper că te-am ajutat ❤️


andreeaavram123: mersi
dianatoma11: oricând
andreeaavram123: o sa mai pun o intrebre tot asa ma ajuti si la aia
dianatoma11: dacă știu, desigur
andreeaavram123: ms
andreeaavram123: am mai pus o intrebare
andreeaavram123: *tema
andreeaavram123: ma poti ajuat si la aceea ca e lafel ca aceeasta
andreeaavram123: ??
Alte întrebări interesante