Limba română, întrebare adresată de denisbalan100, 8 ani în urmă

descie iarna in stul tau ..................va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de honeyandlemmon
1

Răspuns:

Iarna

Iarna este un anotimp friguros dar cel mai frumos dintre anotimpuri, plapuma de zăpadă se așează pe pământul rece și umded și ninge încet, sunt peisaje minunate. Iarna pentru mine descrie fericire.


denisbalan100: ms
Răspuns de Utilizator anonim
1

Iarna in satul meu

Iarna e friguroasa, intr-adevar dar pentru iarna din satul meu, merita sa stai afara doar cu un tricou pe tine ca sa o privesti. E spectaculoasa.

Incepe prin cativa fulgi mici de nea, albi si rari. Sunt ca un fel de vestitori, sa ne anunte pe toti ca anotimpul care va pune capat anului dar care il va si incepe pe celalat a sosit.

Fulgii se fac mai mari treptat si din ce in ce mai desi. Pe jos gheata incepe sa se formeze si vremea bocancilor caldulorosi cu blana inauntru, a ciocolate calde si a cadourilor vine.

Ninge atat de des acum incat nu mai poti iesi afara. Toate animalele stau la caldura si oamenii in case, copii privind afara cu un zambet in coltul gurii.

Un strat  micut de zapada lucioasa se asterne treptat pe jos acoperind poleiul de pe asflat.

Pana seara tarziu, un strat mare de zapada s a format. In el lumina unui felinar bate, facand zapada sa straluceasca in toata splendoare ei alba. Cerul frumuriu al noptii acompaniaza perfect zapada de un alb imaculat ce si a gasit asternut pe jos iar luna isi revarsa pana si ea lumina pe nea.

E o priveliste spectaculoasa in timp ce si mai multi fulgi cad.

Coronita? ♡

Alte întrebări interesante