Descompune in factori:
a) 4x^3-x^2-36x+9
va rogg
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
Buna! ^ ^
4x^3 -x^2 -36x+9 = x^2 -(4x-1)-9(4x-1) = (4x-1)(x^2 -9) =(4x-1)(x-3)(x+3)
Sper ca te-am ajutat!
sefff1:
Bună!
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4x³-x²-36x+9=4x³-36x-(x²-9)=4x(x²-9)-(x²-9)=(x²-9)(4x-1)=
=(x-3)(x+3)(4x-1)
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă