Descompune in factori expresia:3x^-2x-5.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Salut!
3x²-2x-5=
3x²-2x-3-2=
3(x²-1)-2(x+1)=
3(x-1)(x+1)-2(x+1)=
(x+1)(3(x-1)-2)=
(x+1)(3x-3-2)=
=(x+1)(3x-5)
Succes!
Răspuns de
0
Răspuns:
(3x - 5)(x + 1)
Explicație pas cu pas:
3x² - 2x - 5 =
= 3x² + 3x - 5x - 5
= 3x(x + 1) - 5(x + 1)
= (3x - 5)(x + 1)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă