Descompuneti in factori:
a) ![(x+ \sqrt{2} ) ^{2} -8 (x+ \sqrt{2} ) ^{2} -8](https://tex.z-dn.net/?f=%28x%2B++%5Csqrt%7B2%7D+%29+%5E%7B2%7D+-8)
b) ![(2x+ \sqrt{3} ) ^{2} -27 (2x+ \sqrt{3} ) ^{2} -27](https://tex.z-dn.net/?f=%282x%2B++%5Csqrt%7B3%7D+%29+%5E%7B2%7D+-27)
c) ![( \sqrt{2} x -1) ^{2} -32 x^{2} ( \sqrt{2} x -1) ^{2} -32 x^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=%28+%5Csqrt%7B2%7D+x+-1%29+%5E%7B2%7D+-32+x%5E%7B2%7D+)
d) ![a^{2} - b^{2} a^{2} - b^{2}](https://tex.z-dn.net/?f=+a%5E%7B2%7D+-+++b%5E%7B2%7D+)
e)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
(x+√2-2√2)(x+√2+2√2)=(x-√2)(x+3√2)
(2x+√3-3√3)(2x+√3+3√3)=(2x-2√3)(2x+4√3)
(√2x-1-4√2x)(√2x-1+4√2x)=(-3√2x-1)(5√2x-1)
a²-b²=(a_b)(a+b)
asta este formula pe care se bazeaza rezolvarea exercitiilor de acest tip
(x-√3)²-(y-2√3)²=(x-√3-y+2√3)(x-√3+y-2√3)=(x-y+√3)(x+y-3√3)
(2x+√3-3√3)(2x+√3+3√3)=(2x-2√3)(2x+4√3)
(√2x-1-4√2x)(√2x-1+4√2x)=(-3√2x-1)(5√2x-1)
a²-b²=(a_b)(a+b)
asta este formula pe care se bazeaza rezolvarea exercitiilor de acest tip
(x-√3)²-(y-2√3)²=(x-√3-y+2√3)(x-√3+y-2√3)=(x-y+√3)(x+y-3√3)
Stefania10:
mersi mult :*
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Geografie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă