Descompuneţi in factori expresia:
16 (2x-7)^2-9 (x-3) ^2.
La finalul manualului scrie că rezultatul este (5x-19)(11x-37), dar nu înțeleg cum s-a ajuns acolo.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Se aplica a^2 - b^2 = (a-b)(a+b)
E = (4(2x-7))^2 - (3(x-3))^2 = [4(2x-7)) - 3(x-3)]*[4(2x-7) + 3(x-3)]
Se fac calculele in cele 2 paranteze si se ajunge la rezultat
E = (4(2x-7))^2 - (3(x-3))^2 = [4(2x-7)) - 3(x-3)]*[4(2x-7) + 3(x-3)]
Se fac calculele in cele 2 paranteze si se ajunge la rezultat
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă