descompuneti in factori expresia x2-2x-3?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x^2 - 2x - 3 = x^2 - 2x + 1 - 4 = (x - 1)^2 - 4 = (x - 1 + 2)(x - 1 - 2)
= (x + 1)(x - 3)
Răspuns de
1
x²-2x-3=
x²-2x-2-1=
(x²-1)-2(x+1)=
(x-1)(x+1)-2(x+1)=
(x+1)(x-1-2)=
(x+1)(x-3)
Alte întrebări interesante
Informatică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă