Descompuneți în factori, folosind metoda factorului comun:
a) (2x-1)(1-3x)+(1-2x)(4x-3)
b)(x+1)(2x-3)+(x+1) totul la a 2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) (2x-1)(1-3x)+(1-2x)(4x-3)
(2x-1)(1-3x) - (2x - 1)(4x-3) = (2x - 1)(1 - 3x - 4x + 3) = (2x - 1)(4 - 7x)
b)(x+1)(2x-3)+(x+1)^2
= (x + 1)(2x - 3 + x + 1) = (x + 1)(3x - 2)
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Germana,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă