Descompuneţi în factori scoţând factorul comun:
a)3x(x-2)+(x-2)²-5(x-2)=
b)(x-1)(x-2)+4(x-1)²-4x(x-1)=
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
10
a)... dam factor cumun pe (x-2) !
... =(x-2)(3x+x-2-5)=(x-2)(4x-7) ;
b)... dam factor comun pe (x-1) !
...=(x-1)(x-2 + 4x-4 - 4x)=(x-1)(x-6) ;
... =(x-2)(3x+x-2-5)=(x-2)(4x-7) ;
b)... dam factor comun pe (x-1) !
...=(x-1)(x-2 + 4x-4 - 4x)=(x-1)(x-6) ;
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă