Descompuneți în factori urmatoarele expresii folosind formula a la a doua-2ab+b la a doua=(a+b)la a doua: x la adoua-2xy+y la a doua. Cum se face acest exercitiu???
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
x²-2xy+y²=x²-xy-xy+y²=(x²-xy)+(-xy+y²)=(x²-xy)-(xy-y²)=
Dam factor comun pe x in prima paranteza si pe y in a doua
x(x-y)-y(x-y)=
Dam factor comun pe (x-y)
(x-y)*(x-y)=(x-y)²
Dam factor comun pe x in prima paranteza si pe y in a doua
x(x-y)-y(x-y)=
Dam factor comun pe (x-y)
(x-y)*(x-y)=(x-y)²
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Ed. muzicală,
9 ani în urmă