descompuneti in factori: xpatrat+6x+9-4yla patrat
si x la a treia-2x patrat-16x+32
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
( x² + 6x +9) - ( 2y)² = ( x +3)² - (2y)² = ( x +3 - 2y)· ( x +3 + 2y)
(x³ -2x²) -16x + 32 = x² ·( x -2) - 16·( x -2) =
= ( x -2) · ( x² - 4² )
= ( x -2) · ( x -4) · ( x +4)
(x³ -2x²) -16x + 32 = x² ·( x -2) - 16·( x -2) =
= ( x -2) · ( x² - 4² )
= ( x -2) · ( x -4) · ( x +4)
getatotan:
ok
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă