descompuneti in factori (y-3) la a 3 + (y+1) la a 3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
11
(y-3)³ + (y+1)³ = (y-3+y+1)[(y-3)² - (y-3)(y+1) +(y+1)²] =
= (2y+2)(y²-6y+9-y²+2y+3+y² +2y +1)= 2(y+1)(y² -2y +13)
= (2y+2)(y²-6y+9-y²+2y+3+y² +2y +1)= 2(y+1)(y² -2y +13)
lavinea:
dar pentru ce clasa e aceasta rezolvare
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Alte limbi străine,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă