Descompuneti in products de factori:
a) (x-2)^2-(2x+1)^2
b) x^2+ 10x+25
c) x^2+8x+12
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
11
Răspuns:
a)
(x - 2)^2 - (2x + 1)^2 ==
(x - 2 - 2x - 1)(x - 2 + 2x + 1) =
(- 3x - 3)(3x - 1)
b)
x^2 + 10x + 25 =
x^2 + 5x + 5x + 25 =
x (x + 5) + 5 (x + 5) =
(x + 5)(x + 5)
c)
x^2 + 8x + 12 =
x^2 + 2x + 6x + 12 =
x (x + 2) + 6 (x + 2) =
(x + 2)(x + 6)
#copaceibrainly
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Biologie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă