descompuneti in produs de factori (5x^2-6x)(5x^2-6x+3)+2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Notăm :
a=5x²-6x și obținem:
a(a+3)+2=a²+3a+2=a²+a+2a+2=a(a+1)+2(a+1)=a+1)(a+2)
Deci expresia dată este egală cu:
(5x²-6x+1)(5x²-6x+2)
Prima paranteză se mai descompune astfel 5x²-5x-x+1=5x(x-1)-(x-1)=(x-1)(5x-1)
A doua nu se mai descompune.
a=5x²-6x și obținem:
a(a+3)+2=a²+3a+2=a²+a+2a+2=a(a+1)+2(a+1)=a+1)(a+2)
Deci expresia dată este egală cu:
(5x²-6x+1)(5x²-6x+2)
Prima paranteză se mai descompune astfel 5x²-5x-x+1=5x(x-1)-(x-1)=(x-1)(5x-1)
A doua nu se mai descompune.
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă