Descompuneti,scotand factor comun:
a) 6(x-1)-y(1-x)
b)(x+2)(x-3)-x'2(3-x)+(x'3+1)(x-3)
c)(x+1)(x-2)+(2x-3)(2-x)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a) 6(x-1)-y(1-x) = scoatem factor comun pe -1 din a doua paranteza
=6(x-1)- y(-1)(-1+x) = (sau bagam minusul in paranteza)
=6(x-1)+y(x-1)= (x-1)(6+y)
b) de ce apare x "prim", care e rostul apostrofului ? Inmultire? paranteza a doua se lucreaza ca mai sus cu -1 ca sa obtii (x-3)factor comun
c)(x+1)(x-2)+(2x-3)(2-x)=(x+1)(x-2)-(2x-3)(x-2)=(x-2)[(x+1)-(2x-3)]=(x-2)(x+1-2x+3)=(x-2)(4-x)
=6(x-1)- y(-1)(-1+x) = (sau bagam minusul in paranteza)
=6(x-1)+y(x-1)= (x-1)(6+y)
b) de ce apare x "prim", care e rostul apostrofului ? Inmultire? paranteza a doua se lucreaza ca mai sus cu -1 ca sa obtii (x-3)factor comun
c)(x+1)(x-2)+(2x-3)(2-x)=(x+1)(x-2)-(2x-3)(x-2)=(x-2)[(x+1)-(2x-3)]=(x-2)(x+1-2x+3)=(x-2)(4-x)
getipetrovici:
Am pus asa pentru ca e x la puterea a...
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă