Descompuneți : x la a treia +3xla a doua - 16 ( x+3); 4x la adoua -9-2(2 x-3); 4 x la adoua -9( x+1); 9x la a treia +9 x la a doua - x - 1;
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
la prima: x2(x+3)-16(x+3)= (x+3)(x2-16)= (x+3)(x-4)(x+4)
la a doua: (2x)2-3*3-(2x-3)=(2x-3)(2x+3)-(2x-3)=(2x-3)(2x+3-1)=(2x-3)(2x+2)=(2x-3)2(x+1)
la a treia: (2x)2-(3*radical din x+1)2=(2x-3*radical din x+1)(2x+3*radical din x+1)
la a patra: 9x(x+1)-(x+1)=(x+1)(9x-1)
la a doua: (2x)2-3*3-(2x-3)=(2x-3)(2x+3)-(2x-3)=(2x-3)(2x+3-1)=(2x-3)(2x+2)=(2x-3)2(x+1)
la a treia: (2x)2-(3*radical din x+1)2=(2x-3*radical din x+1)(2x+3*radical din x+1)
la a patra: 9x(x+1)-(x+1)=(x+1)(9x-1)
aradoaieandreea:
inmultire
Alte întrebări interesante
Biologie,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă