Descompus in produs de factori (4x+1)^2 - (2x+3)^2
Va rog sa ma ajutati
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
(4x+1)²-(2x+3)²=
16x²+1+8x-(4x²+9+12x)=
16x²+8x+1-4x²-12x-9=
12x²-4x-8=4(3x²-x-2)
3x²-x-2=3x²-3x+2x-2
3x(x-1)+2(x-1)=(3x+2)(x-1) deci rezultatul va fi 4(3x+2)(x-1)
16x²+1+8x-(4x²+9+12x)=
16x²+8x+1-4x²-12x-9=
12x²-4x-8=4(3x²-x-2)
3x²-x-2=3x²-3x+2x-2
3x(x-1)+2(x-1)=(3x+2)(x-1) deci rezultatul va fi 4(3x+2)(x-1)
krystyne:
Multumesc !
Răspuns de
2
folosim formula a² -b² = (a+b)(a-b)
a² - b² = (a+b) · (a-b)
↓ ↓ ↓ ↓
(4x+1)² - (2x+3)² = (4x+1+2x+3)(4x+1-2x-3)= (6x+4)(2x-2)
=2(3x+2)·2(x-1)=4(3x+2)(x-1)
a² - b² = (a+b) · (a-b)
↓ ↓ ↓ ↓
(4x+1)² - (2x+3)² = (4x+1+2x+3)(4x+1-2x-3)= (6x+4)(2x-2)
=2(3x+2)·2(x-1)=4(3x+2)(x-1)
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă