Biologie, întrebare adresată de anonima58w92, 8 ani în urmă

Descrie alcătuirea maduvei spinarii,răspunzând la următoarele intrebari:Care sunt cele 5 regiuni ale maduvei spinarii? care sunt cele 2 regiuni mai dilatate? din ce cauza sunt mai dezvoltate aceste regiuni?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fanaditamas
4

1.

Zona cervicala (sau a gatului)

Zona toracica

Zona lombara

Zona scarala

Zona codoala

Intrebarile 2 si 3 in acelasi timp!

Maduva spinarii este formata din substanta senusie unde predomina corpii (pericarionii) celulele nervoase si substanta alba unde predomina prelungirile nervoase (axonii) celulelor nervoase.

Intr-o sectiune transversala substanta cenusie apare ca litera H sau ca un fluture, cu doua coarne anterioare si doua coarne posterioare, unite prin comisura cenusie, strabatuta de canalul ependimar. Intre coarnele anterioare si posterioare se afla coarnele anterioare si posterioare se afla coarnele lateeale, vizibile in regiunea cervicala inferioara, in regiunea toracala si regiunea toracala si regiunea lombara superioara. In sectiune longitudinala, substanta cenusie medulara apare sub foarma de coloane. Inconjurarea substanta cenusie, la exterior se afla substanta alba, organizata, de fiecare parte, in trei cordoane: anterior, lateral si posterior.

Succes!

Alte întrebări interesante