Chimie, întrebare adresată de kate1981, 8 ani în urmă

Descrie efectele negative ale exploatării zăcămintelor din aur.

Repede, va rog, ofer coroniță!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de coceangaaurat
7

Răspuns:Efecte negative ale exploatării aurului din zăcământ cu sau fără cianură:

-distrugerea biodiversității și a echilibrului ecologic din zona zăcămîntului, prin defrișare și lucrări de exploatare sol;

-compactarea solului, eroziunea lui, în urma construirii instalațiilor de transport minereu, prin utilaje grele de volum mare.

-distrugerea peisajului, poluarea cu praf, poluarea apelor în urma apariției haldelor de deșeuri de la maărunțire, cernere minereu cu Au.

-dacă extragerea Au din minereu se face cu cianură în rezervoare sau în grămadă prin stropire, apare pericolul contaminării chimice a solului și a apelor de suprafață și subterane, fiindcă barajele cu steril, nu prezintă o garanție de siguranță (vezi dezastre cu ruperea acestor baraje). Cianura se îndepărtează greu din mediu și eliminarea ei depășește capacitatea de autoepurare a mediului.

-Aurul poate fi însoțit în minereu, de diferite metale: Hg, unele radioactive (supoziții), care prezintă risc de poluare chimică.

Firmele care exploatează astfel de zăcăminte aurifere, trebuie să asigure toate condițiile de siguranță în exploatare și de protecția mediului. Poluarea mediului nu este o problemă locală, ea este regională și globală.


kate1981: Mulțumesc mult!
Alte întrebări interesante