Religie, întrebare adresată de alessiaalex9183, 8 ani în urmă

Descrie in 20 de rânduri sărbătoarea Învierea Domnului sau pastele
va rog e urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Răspuns:

Pastele sau Invierea Domnului este cea mai mare sarbatoare crestin-ortodoxa

La crestini Pastele inseamna ca Iisus a inviat din morti ,insa la evrei Pastile simbolizeaza libertate(de cand ei au fost scosi din robia egiptenilor)

       Paste=trecere

De Inviere se ciocnesc oua rosii.Aceasta traditie vine de la intamplarea cu mironosita Maria Magdalena,care trecea pe langa crucea lui Iisus si avea un cos cu oua in brate.Apropiindu-se a pus cosul cu oua sub Cruce si sangele Mantuitorului a picurat pe oua si indata s-au facut rosii.De atunci se pastreaza traditia de a ciocnii oua rosii de Pasti.

Dupa Invierea sa ,Hristos a mers la Apostoli prin usile incuiate sa le vesteasca ca El  a inviat.. Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamănul, nu era cu ei când a venit Iisus. Deci au zis lui ceilalți Apostoli ca Domnul a inviat, dar el le-a zis:,, Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor, și dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, și dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede."   Si dupa 8 zile,Iisus veniseiarasi la ei si atunci Toma si facuse ce spuse.Si a zis Toma :Domnul meu și Dumnezeul meu!  Si a zis Iisus:Pentru că M-ai văzut ai crezut. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut!

Explicație:

Speri ca iti place!!!:)))

Alte întrebări interesante