Geografie, întrebare adresată de denideea744, 8 ani în urmă

Descrie în 50 de cuvinte capitalele : Moscova, Londra, Berlin, Roma, Paris

Repede e urgent ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de drugavasi16
2

Răspuns:

Moscova
Moscova este un port, capitala si cel mai mare oras din Rusia. A fost capitala Uniunii Republicilor Socialiste Sovietice pana in 1991 si este situata pe raul Moscova. Moscova este centrul economic, politic si cultural al Rusiei.Moscova are o suprafata de aproximativ 800 kmp, fiind un oras de tip radiar concentric.

Londra
Orasul Londra, capitala Marii Britanii, aflata in Anglia la capatul estuarului Tamisa la gura de iesire catre Marea Nordului. Londra este unul dintre cele mai importante centre financiare si culturale ale lumii si este recunoscut pentru muzeele sale, pentru creatiile de arta, pentru convertibilitatile monetare si pietele de marfuri si pentru asigurari si servicii bancare la fel de mult ca si o gazda a serviciilor specializate.

Berlin
Berlinul este unul dintre orasele europene care ofera o imbinare perfecta de istorie, arhitectura, cultura si divertisment, fiind un loc ce are cate ceva pentru oricine. Si e greu sa gasesti un alt oras din Europa care sa aiba o viata de noapte la fel de alerta, perfecta pentru cei care isi doresc sa se simta bine in cluburi si localuri diverse, mereu asaltate de berlinezi si turisti. Iar locuitorii orasului sunt de regula prietenosi si deschisi fata de noii veniti, tratandu-i cu respect si o anumita caldura specifica.

Roma
Roma, capitala Italiei, situata in partea central-vestica a Peninsulei Italice, pe cursul inferior al fluviului Tibru, in regiunea Lazio. In limitele Romei este cuprins orasul-stat Vatican. Este primul oras al tarii ca numar de locuitori: 2.472.540 si mare centru politic, financiar si cultural. Ca pondere in productia industriala, Roma este depasita de alte orase italiene.

Paris
Orasul este o asezare omeneasca alcatuita dintr-o componenta teritoriala numita vatra sau zona rezidentiala si doua componente sociale , locuitorii sau populatia si locul de munca.a aparut o data cu formarea statelor si evolutia lui a urmat o cale spectaculoasa ajungind in present la aglomerari de populatie ce ating zeci de milioane .



drugavasi16: te rog da coroana
Alte întrebări interesante