Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Descrie în 7-9 propoziții mişcările sociale prezentate in surse.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de callwalter4show
13

Iti voi descrie Miscarea Sociala de antirasism - black lives matter

Black Lives Matter este o mișcare internațională pentru drepturile omului care s-a format în cadrul comunității afro-americane și militează pentru încetarea violenței și a rasismului sistemic față de rasa negroidă. BLM organizează în mod regulat proteste, manifestând preponderent împotriva brutalității poliției și a uciderii negrilor de către polițiști.


callwalter4show: Am gresit ...
callwalter4show: Editez raspunsul imediat.
callwalter4show: Sper ca e corect ..
Răspuns de MaryRose10
4

Psihologia socială este subdomeniul psihologiei care studiază comportamentul individual în context social. Ea încearcă să descifreze cauzele și natura comportamentului în situații sociale. Psihologia socială abordează două aspecte: impactul social asupra comportamentului individual și aporturile personale în inițierea și cristalizarea unor fapte sociale.

Termenul identitate este un termen generic folosit în toate științele sociale pentru a descrie concepția și expresia individualității unei persoane, concepție și expresie care sunt determinate inclusiv de afilierile persoanei la diverse grupuri (ceea ce implică identitatea de grup: identitate culturală, națională, socială etc.). Termenul este folosit cu sensuri specifice în domenii de cunoaștere diferite precum psihologie, sociologie, psihologie socială etc. În geografie și în urbanism, termenul este folosit pentru a desemna identitatea de spațiu.

Alte întrebări interesante