Religie, întrebare adresată de valentinamaftei90, 8 ani în urmă

Descrie în maximum o pagină Ce caracteristici crezi că fac din tine un prieten bun.
Va rog ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
2

Răspuns:

Sunt câteva condiții necesare ce trebuie îndeplinite pentru ca doi oameni să fie prieteni.

O primă condiție ar fi ca două persoane să aibă activități comune, adică să-și facă servicii unul altuia, să rămână în contact și să aibă țeluri comune.

O a doua condiție e afecțiunea reciprocă, faptul că fiecare dorește fericirea și împlinirea celuilalt și suferă sincer pentru necazul acestuia. Apoi, prietenia trebuie construită și împărtășită: nu e o relație ce poate fi lăsată la voia întâmplării, chiar dacă se naște, de cele mai multe ori, din întâmplare.

Personal cred ca eu sunt un bun prieten pentru că mereu am grija sa ma interesez de cei la care țin.

Simple intrebari precum Cum ești?”, „Ce-ai mai făcut?”, „Cum aș putea să te ajut?”, „Mai ții minte când am făcut acea chestie?” stiu ca ma apropie de cei dragi mie si ne ajuta în relația noastră de prietenie.

Apoi se spune că prietenul la nevoie se cunoaşte. Atenţia mea, cuvintele binevoitoare, laudele mele pt ei si ceea ce fac – toate împreună sunt la fel de importante pentru întărirea prieteniei.

Relaţiile de prietenie se bazează pe încredere şi reciprocitate. Vrei ca cineva să-ţi fie fidel? Fii tu fidel, fii fidelă! Vrei să fii respectat, respectată? Respectă. Vrei atenţie? Fii atent, fii atentă. Şi nu aştepta ca prietenii să-ţi ofere ceea ce tu nu le dai în schimb.

Alte întrebări interesante