Limba română, întrebare adresată de cijovnicoleta, 8 ani în urmă

Descrie în șase, șapte propoziții proverbul Cine știe carte are patru ochi ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ramonasusanu03
2

Răspuns:

Proverbul poate face referire la faptul că oamenii învățați " cine are carte" descoperă lumea din jur din mai multe perspective "patru ochi". Se știe faptul că educația este cea care te luminează, cea care te face să privești diferit anumite situații și concepte, întrucât, citind, descoperi și alte puncte de vedere care pot completa cu succes propria opinie. Așadar, cine știe carte are patru ochi poate reprezenta sintagma cu care un om învățat vede lumea.

Răspuns de ElenaMunteanu01
1

Răspuns:

 Proverbul "Cine știe carte are patru ochi" are rolul de a scoate în evidență cât de importantă este cartea în viața omului și cât de mult îi mărește orizontul intelectual.

  Cartea reprezintă obiectul asociat literatura, istoria, creativitatea, știința, iar rolul ei este de a informa și de a mări perspectivele despre viață ale oamenilor. În această ordine de idei, se poate spune că "patru ochi" reprezintă o metaforă, cartea având rolul de a învăța omul despre diverse domenii. Prin intermediul ei, omul nu mai privește doar într-un anumit fel lucrurile, ci mult mai specializat, mai în profunzime sau cu mai multă creativitate.

   Astfel, proverbul are datoria să reamintească faptul că doar omul citit poate avea mai multe cunoștințe, poate fi mai precaut, mai analitic și mult mai divers din punct de vedere intelectual.

Alte întrebări interesante