Limba română, întrebare adresată de Bianca34567, 9 ani în urmă

Descrie înfațișarea codrului folosind și expresi din poezie 10- 15 rânduri !!!!
Va rog dau coroana!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adrianghita120
0
vezi ca in cele mai multe poezi codrul este întâlnit in poeziile lui Mihai Eminescu...

adrianghita120: coroană te rog frumos ?
Bianca34567: Nu , tu trebuie sa
Bianca34567: Descri codrul în ce te legeni de Mihai Eminescu folosind si expresi din poezie.
Bianca34567: Daca faci asta îti dau coroana!
adrianghita120: Eul poetic îşi exprimă îngrijorarea pentru tristeţea codrului, care se leagănă - aparent - fără un motiv evident: „Fără ploaie, fără vânt”. Sentimentul de apropiere sufletească, de prietenie îl determină pe poet să observe amărăciunea, deprimarea codrului, ilustrate printr-o imagine vizuală: „Cu crengile la pământ?”. Codrul este personificat, deoarece poetul îi atribuie sentimente şi stări omeneşti.
adrianghita120: Starea de melancolie a codrului, care tânjeşte după vară, este cauzată şi de plecarea păsărilor care îl încântau cu ciripitul lor: „Cântăreţii mi-i alungă / [...] Dacă păsările trec!”. Rândunelele pleacă în „stoluri”, imaginea vizuală fiind amplificată de versul „Zarea lumii-ntunecând”, care creează o atmosferă generală de tristeţe, de amărăciune profundă de care este cuprinsă întreaga natură.
adrianghita120: În finalul poeziei creşte în intensitate durerea codrului, care, personificat, este conştient de trecerea timpului, de faptul că viaţa se scurge ireversibil. Ideea reiese din repetiţia verbelor „trec”, „se duc” şi din comparaţia „se duc ca clipele”. Păsările călătoare şi clipele ilustrează concepţia că timpul trece prea repede, că viaţa este efemeră.
adrianghita120: Codrul rămâne singur, părăsit de toate fiinţele dragi, idee exprimată prin epitetul triplu „pustiit, vestejit şi amorţit”. El este umanizat prin sentimentul de dor, care este singura speranţă pentru revigorare, pentru refacerea în vara viitoare: „Şi mă lasă pustiit / Vestejit şi amorţit / Şi cu doru-mi singurel, / De mă-ngân numai cu el!”.
adrianghita120: coroană ?
Alte întrebări interesante