Limba română, întrebare adresată de marinmary788, 9 ani în urmă

Descrie o compunere de minim 8 rânduri ( aproximativ 80 de cuvinte ) imaginea unui copac într-un anotimp .Dă un titlu potrivit compunerii tale .
Vă rog să mă ajutați !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ggsgsgs
4
Un copacel mititel sa napustit in gradina mea.E mititel , a inceput o viata noua.Pe zi ce trece copacelul crestea,se făcuse mare si bogat in roadele sale.Am crescut cu el încă de când eram mica.Îmi plăcea sa ma joc pe langa el vara cu prieteni.Părinți îmi spuneau povesti despre copaci cum ca ei chiar au suflet si daca il ținem in brate se aude un vuiet mic de parca ar spune ,,Multumesc pentru dragostea ta". Am crescut mare si eu si el venise Crăciunul si vad ca părinți taie copacul.Ei spun ca trebui tăiat pentru foc.Am fost tare tristă si gândul ca nu o sa il mai vad ma întristat.

marinmary788: Ms pt compunere imi trebuia foarte repede ms
ggsgsgs: cpl
ggsgsgs: Daca mai ai nevoie de ajutor la compuneri spune mi.Îmi place sa fac compuneri
marinmary788: Bn o sa iti zic
marinmary788: Buna ma mai ajuti la o compunere ?
marinmary788: Daca da uitate pe profilul meu si raspundemi la ultima te rog din suflet
Răspuns de Crystiana1
2
Imparatul din gradină

Si el sta iar in gradina.. De data aceasta este imbracat in straie noi, de sarbatoare. Anii au trecut peste el atat de repede.. A prins momente cand ploaia era regina. A trait si clipe amare cand neaua domina peste tot dar a rezitat.. El e tot acolo si de data aceasta zambeste. Zambeste naturii si- I zambeste si Domnului. Surâde si multumeste. A prins atatea generatii.. Poate va mai prinde multe. El sta acolo in gradina si radiaza de fericire. Se remarca prin florile de nea, catifele ca pielea unui prunc. Albinele il inconjoara si il slujesc cu respectul si dragostea cuvenita. Ramurile sale dure, brazdate de ani grei sunt iar luminoase. Pana si soarele e in culmea fericirii. A mai trecut o iarna, a mai trecut peste o provocare. Floricele alburii danseaza prin aer pe langa el.
E pomul copilariei mamei si am copilarit si eu cu el.. E visinul acru ce mi-a indulcit existenta. Ma bubur ca este iar primavara si e iar in mijlocul atentiei mele, si a tuturor..
Alte întrebări interesante