Limba română, întrebare adresată de anamiha13, 9 ani în urmă

descrie-ti un animl de la polul nord

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Ursul polar este un 
mamifer mare, greutatea acestuia ajungând până la 300–600 kg la masculi și 150–300 kg laf emele înălțimea la 1,8 m și lungimea la 2,5 m. Are o blană de culoare albă. Ghearele mari și puternice sunt capabile să doboare adversarii naturali. Are un strat de grăsime sub piele, care îl ajută să se protejeze împotriva frigului, această caracteristică fiind întâlnită și la alte animale din tundra. Este un înotător excelent.
Corpul ursului polar este asemanător cu cel al unui urs brun. Capul poate ajunge la peste 40 cm lungime, cu circumferința de aproximativ 30 cm. Au buze extensibile, dinții sunt mai mici ca la celelalte specii, dar mai ascutiți, gâtul mai puternic. Au buze extensibile adica nu sunt atașate de gingii și pot culege fructe mici, iar unii le pot coji. Au mirosul bine dezvoltat. Simte prada de la 30 de km depărtare. Urechile sunt mici, externe, dar au auzul bine dezvoltat.Culoarea blănii este albă, dar poate fi gălbuie sau gri în timpul verii. Însă explicația științifică a culorii acesteia este că firele de păr, incolore, sunt goale în interior ca fibrele optice și conduc razele ultraviolete spre pielea lor neagră, unde sunt absorbite. Este foarte călduroasă, iar temperatura corpului rămâne neschimbată atunci când este foarte frig. Sistemul lor de încălzire este foarte eficient (în părul blănii se găsesc canalicule microscopice pline cu aer care asigură o izolare termica excelentă) și de aceea uneori se tăvălesc prin zăpadă pentru a se răcori.Labele din față sunt folosite pentru înot fiind mari și membranate pentru a asigura propulsia. Cele posterioare au rol de cârmă. Prezintă gheare neretractile. Picioarele sunt mai mari decât la ceilalți urși (22 de cm lățime) și au păr pe tălpi și ventuze pentru a le conferi stabilitate pe gheață. Pe uscat nu aleargă atât de repede ca rudele sale. În apă atinge 10 km/h vâslind doar cu labele posterioare, iar scufundat poate să stea până la 5 minute. Ca și oamenii se deplasează atingând solul cu călcâiele, dar și cu talpa și pot adopta o poziție bipedă ceea ce îi avantajează atunci când trebuie să observe pericolele, să caute hrană sau să lupte. Înălțimea unui urs polar este de 1,6 m.
Sper ca te-am ajutat....

anamiha13: multumes foarte mult daca mai putea si la celelalte intrebari uitate la saitul meu si raspunde la cele mai recente intrebari ms mult te rog raspunde si la celelalte vrei sa raspuzi?
anamiha13: da sau nu?
Utilizator anonim: da
anamiha13: ok astept ms
Răspuns de alesiasupi
0
      ursul polar 
-are limba mov
-corpul lui este de 12 c 
- coada lui are maxim 20 cm 
- cantareste ce mult 127 de kg 
 - cantareste cel putin 50 de kg 
 - ea  tine in uter 12 luni ,15 kg
- puiul ei este atasat de ea  10 saptamai

anamiha13: ms si scuze ca nu tiam marcat cel mai bun da cel de sus mi se pare mie ca a fost mai bun pt ca este mai complex inca o dara scuze si nu te supara pe mn
alesiasupi: bn ..pa
anamiha13: vrei sa mai vb?
alesiasupi: nu pot
anamiha13: dar deseara la 7 si 30 de mn poti?
alesiasupi: azi ?
anamiha13: da
alesiasupi: da
anamiha13: ok vb la 7 jumate papa
Alte întrebări interesante