Limba română, întrebare adresată de manescud422, 8 ani în urmă

descrie un tablou de primăvară în 20-25 de randuri......URGENTTT​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofia112009
2
Sub razele blânde ale discului auriu, zăpada se topește văzând cu ochii și se retrage în unghere întunecoase. Pe pârâiele cu apă cristalină și pe ochiurile line de apă ale lacurilor nu mai e nici urmă de gheață. Dinspre ele, licoarea dulce și incoloră se revarsă spre natura secătuită, insuflând prospețime și viață. Mantia albă a iernii, cândva întinsă peste întreaga natură, este acum zdrențuită, doar câteva urme albe din vechile ei haine mai există. Primăvara lucrează zi de zi, neobosită, la alungarea deplină a anotimpului zăpezilor. Firișoare mici de iarbă ridică brațele firave spre razele delicate ale soarelui, în încercarea lor de a sorbi cât mai mult din grația luminii. Izbânda noii primăveri este pe punctul să fie proclamată.

Ceasul deșteptător al naturii a sunat. Primii care deschid ochii sunt somnoroșii ghiocei. Încă buimaci se grăbesc să ne vestească sosirea primăverii. Arborii se deșteaptă și după ce își verifică pierderile de peste iarnă încep a gândi primii mugurei. Nu trece mult timp, iar gândacii și albinele ies de prin cotloanele care le-au servit drept adăpost. După ce gustă din prospețimea noului anotimp, zboară veseli în aer. Încă sunt nesiguri pe aripile lor diafane, dar sunt bucuroși că somnul friguros de peste iarnă s-a sfârșit.

Ce mișcare veselă aduce primăvara și printre animalele pădurii! Mii de viermuleți ies de dedesubtul mușchiului palid. Furnicile harnice aleargă cu voioșie pe trunchiurile copacilor. Fluturi de diferite culori zboară din floare în floare, zbenguindu-se în lumina caldă a începutului de an. Șopârlele și broaștele se deșteptă și ele din somnul lor de peste iarnă și se strecoară în toate părțile prin iarba răsfirată.

De departe mare zumzet se aude. Rândunicile și berzele se reîntorc într-o zarvă de nedescris. Ciocârlia se înalță spre văzduh și de acolo cântă mai vesel ca niciodată. În frunzișurile întunecoase ale copacilor se aude cântecul cel dulce al privighetorii. Din tufișuri proaspăt înverzite același cântec inconfundabil al privighetorilor inundă natura. Se alătură orchestrei și sturzii și mierlele de pe vârfurile copacilor, iar cucul își strigă numele, mai abitir ca anul trecut.

Bucuria naturii cuprinde și toată suflarea omenească. Ciobanii își mână turma spre pășunea cea verde de pe vârfurile dealurilor. Mielușeii gingași pasc veseli pe câmpia proaspăt înflorită. În curțile caselor gospodarii trebăluiesc ca niște furnici. Copiii se adună mai mulți la un loc jucându-se și râzând.

Toată lumea e veselă și aduce mulțumire lui Dumnezeu că primăvara s-a reîntors.

sofia112009: Stiu ca e prea lunga dar cred ca poti lua niște idei
Răspuns de anacojocar24
3

Răspuns: Mergeam adineauri prin alee și parcă simțeau că natura frumoasă a primăverii va intra într-un tablou pe muzeele satului . Câțiva fotografi dându-se jos dintr-o mașină , admirau cu mare atenție priveliștea locurilor pitorești . Alături de ei stătea umbra unui copac mare , înălțându-și ramurile lui grele către albastrul sceptru al cerului . Pe cer soarele , cu razele sale calde încălzea natura vie .

Florile se mândreau cu rochiile lor colorate lăsând albinuțele să le cânte despre hărnicia lor . Totul era în verde viu , înconjurat de un aer alb și pur al naturii . Păsările zburau pe bolta cerului făcând cerculețe surii . Hambarele erau pline de gospodari ce lucrau și se minunat de frumusețea vie a naturii . Natura cu clătinarea și mișcarile ei intrau în micul tablou pictat de vre-o cinci zile . Când priveam tablou , când dealurile .

Totul era o minune , fiindcă acest tablou minunat trăiește și astăzi sub razele soarelui. Bine ai venit , dragă primăvară !

Explicație:

Alte întrebări interesante