Limba română, întrebare adresată de Ana20031, 9 ani în urmă

descriere satul humulestu


ancav: aminti din copilarie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ancav
0
Satul humulesti era o veche asezare de razesi,cu oameni gospodari.Asezat la poalele muntilor,linga Ozana,satul prinde viata prin povestirile pline do umor ale lui Creanga.Nu existau manuale ei invatau din carti bisericesti.I

ancav: In scoli se folosea bataia (Sfintul Niculai si Calul Balan).Copii trebuiau sa plateascaCopii trebuiau sa plateasca taxe mari si din aceasta cauza multi ramineau pe dinafara. Statul nu era preocupat nici de pregatirea cadrelor didactice.
ancav: Invatatorii erau improvizati din dascalii bisericilor, din preoti sau calugari "care si ei se mirau cum au ajuns profesori". Acestia nu le explicau niciodata nimic, ii invatau mai ales rugaciuni si cintece religioase. taxe mari si din aceasta cauza multi ramineau pe dinafara. Statul nu era preocupat nici de pregatirea cadrelor didactice.".
Răspuns de Laurita2004
0
Satul Humulesti este un sat foarte linistit, frumos,pitoresc.Dar daca sa ne gindim mai bine atunci el mai este si vestit si fiecare din noi stie care este pricina:Ion Creanga vestitul scriitor, preferatul copiilor si exemplul adultilor!
Alte întrebări interesante