Limba română, întrebare adresată de Belicica, 8 ani în urmă

descrierea ploi baaa roggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de waxaca7145
0

Răspuns:

Ploaia este o formă de precipitație atmosferică sub formă de picături de apă provenite din condensarea vaporilor din atmosferă. Ploaia se formează când diferite picături de apă din nori cad pe suprafața Pământului în formă lichidă

Ploaia este o parte importantă a circuitului apei în natură și are loc după ce apa care s-a evaporat din râuri, lacuri, oceane, . se condensează ajungând picături de apă și cade pe pământ, întorcându-se înapoi în pârâuri, râuri, lacuri.

Explicație:

Răspuns de bianca8507
0
Ploaia este o formă de precipitație atmosferică sub formă de picături de apă, provenite din condensarea vaporilor din atmosferă care cad pe suprafața Pământului în formă lichidă. Vezi cum se formează ploaia, dar și alte curiozități despre ploaie. Picăturile de ploaie se formează cu ajutorul aerului cald, atunci când aerul cald se ridică spre cer și se răcește, iar vaporii de apă sunt tot timpul în aer. Aerul cald înmagazinează o anumită cantitate de apă, iar atunci când acumulează suficiente picături se formează norii. Când norii sunt suficient de mari și au foarte multe picături de apă, acestea se unesc și formează picături și mai mari care devin grele și cad din cauza forței gravitaționale și, ulterior, le vezi sub formă de ploaie.

Picăturile de ploaie au dimensiuni mici, mai mici de un centimetru. Ele cad cu 3-8 metri pe secundă, atunci când plouă încet și nu vorbim despre vânt puternic sau furtuni



Apa circulă în natură și are mai multe stări de agregare diferite: lichidă, solidă și gazoasă. De asemenea, ploaia poate fi clasificată și după volumul precipitațiilor, astfel că se cunoaște:

-ploaie foarte fină, atunci când rata precipitațiilor este sub 0,25 mm/oră;
ploaie fină, cu rata precipitațiilor între 0,25 și 1mm/oră;
-ploaie moderată cu rata precipitațiilor între 1 și 4 mm/orăM
-ploaie deasă cu rata precipitațiilor între 4 și 16mm/oră;
-ploaie foarte deasă cu rata precipitațiilor între 16 și 50mm/oră


Alte întrebări interesante