Limba română, întrebare adresată de mihamihaela200, 9 ani în urmă

Descrierea primaverii care sa contina si figuri de stil

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marinalambantu
157
 Un anotimp in care natura reinvie din nou  cu o si mai mare splendoare. 
 Riuletul si-a scos lacatul de gheata, ghioceii si-au scos capsorul lor alb afara, Padurea isi primeste chiriasii inapoi (se vorbeste despre pasarile care se intorc inapoi la a le lor cuiburi), copacii isi schimba vesmintul plictisitor intr-unul  alb si cu un aer oarecum regesc.Florile din nou repeta lectiile de eticheta ca sa arate cint mai bine si improspateaza aerul. Albinele incep a zumzai si furnicile  a face din nou provizii.Cararusa pietroasa duce undeva intro poenita cu flori unde fluturii danseaza fermecator. 
Iubesc primavara pentru ca e perfecta.
Sper ca te-am ajutat .
Răspuns de Utilizator anonim
116

                       
                 Primavara este un frumos anotimp care este o data la un an,ea este acel minunat anotimp care cu maretia sa readuce natura la viata.
                  Primavara,natura reinverzeste,copacii reinmuguresc si toate plaiurile rasuna de trilurile vesele ale vestitorilor ei,randunica,barza si multe alte minunate si firave pasarele.
              Raurile care pana acum erau inghetate din cauza frigului dogoritor ,acum se dezgheata la blanda mangaiere a soarelui cu auritele si plapandele sale raze.
              Incep mii de fluturi sa zboare pe albastrul cer pe care plutesc norii mari,pufosi si lenesi.
             Frumoasele animalute care pana acum hibernasera se trezeau incet pentru a vedea si ele revenirea frumoasei primaveri in tara.
              Copii si oamenii joaca in hora de bucurie ca primavara revine in fiecare an cu iubitele sale privelisti,maretii si farmece.
             






Alte întrebări interesante