Limba română, întrebare adresată de lunguvictor2v, 8 ani în urmă

Descrierea unei picături de apă
URGENT VAROG​


ticci2337: O picătură sau strop este o coloană mică de lichid, care este delimitată complet sau aproape complet de suprafețele libere. O picătură se poate forma atunci când lichidul se acumulează la capătul inferior al unui tub sau alte limitări de suprafețe. Picăturile se mai pot forma prin condensarea unor vapori sau prin atomizarea unei mase mai mari de lichid.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de hypervalentin
1

Răspuns:

O picătură sau strop este o coloană mică de lichid, care este delimitată complet sau aproape complet de suprafețele libere. O picătură se poate forma atunci când lichidul se acumulează la capătul inferior al unui tub sau alte limitări de suprafețe. Picăturile se mai pot forma prin condensarea unor vapori sau prin atomizarea unei mase mai mari de lichid.Atunci când un lichid curge dintr-un tub cu orificiul strâmt, nu se produce o curgere continuă, ci intermitentă, prin picături. Numărul de picături în care se fracționează un volum dat de lichid depinde de tensiunea superficială a acestuia. Picătura care se formează la capătul capilarului se desprinde numai atunci când greutatea ei devine egală cu forța de tensiune superficială (F).

Sub acțiunea forțelor de tensiune superficială, picăturile iau formă sferică, datorită condiției fizice de atingere a unui minim al energiei potențiale. Pentru un volum dat, forma sferică are suprafața cea mai mică și de aceea și forma picăturilor este sferică

Alte întrebări interesante