Limba română, întrebare adresată de amnevoiedeajutor3, 9 ani în urmă

descrierea unui sat de munte toamna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Fabi8
7
Toamna a venit și e timpul ca cei de la sat să culeagă roadele pământului. Cu cai frumoși înhămați la căruță, după ce au cules porumbul, niște săteni se întorc acasă cu ciocanele de pe câmp. Acasă, gospodinele, fac alte treburi pentru că vine frigul și la țară nu se stă, fiind tot timpul de muncă pentru cei ce vor să aibă ce pune pe masă. Asta e o parte din viața la sat acolo unde copilăria micuților e fără internet și alte gadgeturi, casele sunt multe dintre ele sărmane, dar pline de încărcătură arhaică, peisajele sunt superbe, iar oamenii gospodari cu fețe și mâini pline de riduri de la atâta muncă, dau culoare și valoare locului.
Deci, toamna este apreciată de locuitorii de la sate pentru că este si anotimpul în care ei îşi văd împlinită munca pe care au depus-o în timpul anului şi pentru că lucrările de pregătire pentru iarnă au ajuns la sfîrşit. Aceasta conferă o senzaţie de împlinire, uşurare şi bunăvoie care nu pot fi înţelese de locuitorii de la oraşe.
Dacă nu aţi trăit o toamnă la sat cu tot ce înseamnă ea – struguri dulci, porumb auriu, nuci gustoase, mere roşii, un pahar de vin încă tulbure – poţi spune că nu ai înţeles nimic din această viaţă.

amnevoiedeajutor3: merci mult
Fabi8: ☺cu placere
Alte întrebări interesante