Limba română, întrebare adresată de Alexboss123456, 8 ani în urmă

descrieti drumul parcurs de tomate din gradina in cămară. Pls help dau coroana plss


Alexboss123456: Mai detaliat
Alexboss123456: Sa fie mai detaliat pls
Alexboss123456: Chris02Junior, cat mai ai?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
45
                         Drumul tomatelor din gradina in camara
                      ---------------------------------------------------------------

  Tomatele constituie un aliment foarte apreciat de marea majoritate a oamenilor. Sunt foarte multe specii de tomate, de marimi si gusturi diferite.
  Daca ne referim strict la acei privilegiati care au propria lor gradina in care cultiva tomate, drumul acestora este mult mai scurt: se duc in gradina lor si aduna o cantitate de tomate pe care le aduc in camara lor.
  Tomatele se pot consuma proaspete, ca atare, asa cum sunt ele, in salate, garnituri sau in gustari, alaturi de branza, masline, castravete, ardei gras si alte produse preferate sau conservate sub forma de tomate uscate la soare, zacusca, suc de rosii, rosii tocate si conservate la borcan, etc. Numai imaginatia pune granite asupra multiplelor modalitati de conservare a tomatelor si astfel pastrarii lor in camara fiecarei gospodarii.
  Cei mai multi, care nu au posibilitatea de a cultiva propriile lor tomate in gradina proprie, le cumpara de la piata, unde sunt aduse spre vanzare de producatori, din sere sau plantatii libere mult mai mari decat loturile personale.
  Aici intervine si momentul transportului si implicit, acesta se adauga la pretul de vanzare al tomatelor.
  Le cumparam de la piata, le aducem acasa si apoi ori le consumam ca atare, ori le conservam, asa cum am descris mai sus, pentru a le depozita in camara si a le avea la indemana de fiecare data cand vom avea nevoie de ele la pregatirea mancarurilor.
Alte întrebări interesante