Studii sociale, întrebare adresată de rohollyleaf, 8 ani în urmă

Descrieți in maximum doua paragrafe (10-12 rânduri) diferența dintre o societate
multiculturala si o societate interculturala, precizând si care tip de societate vi se pare
preferabila si de ce. REPEDE VA ROG!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusgeorge53
0
format original, structură prin care s-a urmărit facilitarea pregătirii pentru lecție, prezența elementului captivant în timpul acesteia și dorința de a continua observarea/ cercetarea în afara clasei.
Astfel, rubricile Suport documentar, Suport informațional, Strategii di- dactice, Fișe de lucru pentru elevi și Fișe informative pentru profesori, de rând cu modelul ERRE al lecției, oferă oportunitatea realizării unui demers didac- tic original.
La elaborarea proiectelor didactice din acest Ghid ne-am inspirat din mai multe resurse didactice în domeniul Educației pentru Drepturile Omului și anume: resurse didactice elaborate de Amnesty International pentru imple- mentarea Educației pentru Drepturile Omului în școli; resurse ale Consiliului Europei din seria „A trăi în Democrație”; resurse educaționale elaborate de Centrul de Informare și Documentare în Domeniul Drepturilor Copilului din Moldova; resurse elaborate de Center for Media Literacy, „5 întrebări-cheie care ar putea schimba lumea” etc.
Trebuie să menționăm că proiectele au fost completate cu sugestii de va- loare ale cadrelor didactice care au pilotat cursul opțional EDO pe parcursul precedentului an de învățământ și că înseși autoarele au avut posibilitatea de a-l testa la clasă.
Proiectele, concepute într-un limbaj accesibil, respectă sugestiile Consi- liului Europei pe dimensiunea EDO/ECD – Educație despre, prin și pentru drepturi, democrație și cultură democratică.
Totodată, proiectele au un caracter de recomandare și nicidecum nu sunt obligatorii, întrucât îndeamnă cadrul didactic la creativitate, valorificare și valorizare a potențialului fiecărui discipol.
Mult succes!
Alte întrebări interesante