Limba română, întrebare adresată de maggiemihalcut, 8 ani în urmă

descrieti jocul lapte gros​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fabian79
8

Răspuns:

Lapte gros este un joc pe echipe ce poate fi jucat in minim 5 jucatori. Dacă sunt mai multi jucatori care doresc sa ia parte la joc trebuie ca intotdeauna numarul total de jucatori sa fie un numar impar.

Un jucator va fi desemnat arbitru (pernita, stalp, etc) iar restul jucatorilor se vor imparti in doua echipe egale. După ce se va stabili ordinea de joc una din echipe se aseaza in urmatorul mod : primul jucator, aplecat, cu capul in mainile arbitrului. Urmatorul jucator, aplecat, in spatele primului jucator, cu capul intre picioarele lui. Si tot asa pana cand toti jucatorii echipei s-au asezat unul in spatele celuilalt.

Jucatorii celeilalte echipe trebuie sa sara, pe rand, in spatele echipei asezate aplecat. De fiecare data cand cineva sare, trebuie sa strige “Lapte gros!”. Jucatorii care au sarit, trebuie sa ramana in pozitia in care au aterizat (fara sa se dea mai in spate sau mai in fata).

Te poți uita peste următorii pași pe : https://activitateafara.ro/ghid-de-activitati-afara/jocurile-copilariei/lapte-gros/

Sper că te-am ajutat


maggiemihalcut: Multumesc frumos!
Alte întrebări interesante