Istorie, întrebare adresată de cosmin3757, 8 ani în urmă

Descrieți, la alegere, un monument din Roma care v-a plăcut sau v-a impresionat.Va rog ajutatima.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

Explicație:

Spuneam că Roma a fost pentru mine un fel de vacanţă de „iniţiere” în arta de a privi în jur şi a descoperi frumosul chiar şi acolo unde, în aparenţă, nu se află nimic neobişnuit. Îmi amintesc de fiecare dată cu dor de săptămâna petrecută acolo, iar astăzi vreau să vă povestesc despre locurile care m-au impresionat cel mai mult şi pe care vi le recomand cu drag, dacă aveţi de gând să vă petreceţi concediul în „cetatea eternă”:

Capitalele europene sunt încărcate de istorie și monumente arhitecturale deosebite, dar Roma pare să le depășească pe toate cu frumusețea ei, păstrată cu strășnicie de mii de ani. Așezată pe malul râului Tibru, orașul a fost centrul Imperiului Roman, fiind secole la rând capitala Republicii Romane, dar și a Bisericii Romano-Catolice. Reprezentând unul dintre cele mai importante centre turistice din Europa, Roma ademenește an de an excursioniști din toate colțurile lumii, care vin să se bucure de clima mediteraneană prietenoasă pe toată perioada anului, de obiective turistice deosebite, de o bucătărie delicioasă și de o experiență unică pe străduțele sale, care ascund, în orice parte întorci privirea, povești despre vechii romani și cosmopoliții italieni.

Conform unei zicale celebre, „toate drumurile duc la Roma”, așa că ar trebui să îți faci cât mai curând bagajele pentru această destinație cu adevărat impresionantă. Iată ce nu trebuie să ratezi în Capitala Lumii, cum este supranumită frumoasa Roma.

Alte întrebări interesante