Limba română, întrebare adresată de ngonta, 9 ani în urmă

descrieti miscarile unui deelfin ,utilizind diferite adverbe de mod

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
15

Salut!

Descrieți mișcările unui delfin, utilizând diferite adverbe de mod.

______

Răspuns:

Grădina zoologică din Amnéville găzduiește o multitudine de animale terestre și acvatice din toată lumea, acestea având spațiul suficient de care au nevoie, imitându-l bine pe cel din sălbăticie, și fiind îngrijite cu multă dragoste. După mai multe ore de vizitare, ne-am oprit în zona acvariilor și piscinelor imense, pentru a urmări un spectacol cu pinguini imperiali, morse, foci și delfini.

Delfinii sunt mamifere foarte inteligente, iar salturile lor acrobatice mă fascinează enorm. Înoată cu ușurință străpungând apa repede, cu viteza luminii. Învață ușor, prin joc, trucurile pe care le realizează în mod amuzant în fața spectatorilor: astfel, ei ajung să sară deasupra apei câțiva metri, să treacă de-a dreptul prin cercuri colorate, să-și folosească înotătoarea puternică și aripioarele laterale pentru a aluneca pur și simplu pe spate pe suprafața apei. I-am admirat jucându-se și între ei, un grup apărând împreună în spatele unui delfin și ciupindu-l pe nepusă masă, fugărindu-se pe rând apoi, ca niște copii.

Voi reveni mereu cu drag la această grădină zoologică, pentru a-mi petrece timpul liber printre aceste animale atât de frumoase, care te învață, de fapt, să prețuiești pe toți locuitorii planetei.

______

Explicații:

- adverbele de mod și locuțiunile adverbiale de mod au fost evidențiate prin îngroșare

Adverbul este partea de vorbire neflexibilă, care determină un verb (Vom merge așa la ea.), un adjectiv (El este ușor timid), un adverb (Ea desenează destul de bine.) sau o interjecție (Hai repede!)

După înțeles, adverbul poate fi:

- de loc: acolo, dincolo, sus, jos, pretutindeni, deasupra, undeva, împrejur

- de timp: atunci, acum, azi, ieri, mâine, imediat, deocamdată

- de mod: astfel, bine, negreșit, prietenește, cum, îndelung, împreună, da, nu

După structură, adverbele pot fi:

- simple: sus, aici, cum, da

- compuse: îndeaproape, deasupra, oarecum, cumva

Alte întrebări interesante