Informatică, întrebare adresată de ale12349, 8 ani în urmă

descrieti pe scurt ce sunt memorile RAM si ROM si care este diferenta dintre ele.
URGENTTTTTT va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VladGruita
15
 RAM:Calculatorul trebuie sa lucreze cu o memorie, pentru ca daca am sta sa citeasca fisierele direct de pe hard am imbatrani. Memoria RAM este "masa de lucru" a procesorului. Fie ca-i melodie, poza, sau joc, acestea ruleaza in memoria calculatorului, deci in RAM. Nu pot sa functioneze direct de pe hard disk! Chiar si aceasta pagina pe care o vezi, e incarcata in RAM de browser-ul tau. Nu o citesti direct de pe hard disk, dupa cum probabil crezi. Toate documentele, pozele, melodiile, programele, serviciile pe care le ai deschise, sunt aici, in RAM, pana cand le inchizi sau pana cand opresti
 calculatorul, si atunci se sterg inevitabil din memorie, pentru ca este volatila, adica nu se pastreaza fara curent si "evapora". 

 ROM:Memoria ROM (Read Only Memory) este tipul de memorie care poate fi doar citita, spre deosebire de RAM. Nu poate fi scrisa sau modificata (sau poate fi, dar in conditii foarte dificile).
De exemplu, CD-urile (cu exceptia cand sunt inregistrate), BIOS-ul, cipurile alea patrate din diferite aparate. Sunt facute pentru a nu putea fi modificate, deoarece contin date importante. Ca de exemplu codul de pornire a calculatorului, care e in cipul BIOS-ului.
Spre deosebire de RAM, Memoria ROM pastreaza datele permanent. Chiar daca este oprit calculatorul.

Răspuns de rikito
9
RAM este memoria operativa... Toate programele pe care le folosesti utilizeaza aceasta memorie... ROM insa este acea memorie pe care poti inscrie muzica jocuri s.a
Alte întrebări interesante