Limba română, întrebare adresată de raysa1359, 9 ani în urmă

descrieti (trasaturi fizice si morale, relatii si identitate) 2 personaje din "Amintiri din copilarie" de preferat personaje principale (din toate partile); dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anariscanu
8
Nica este o ipostaza a copilului simbolic pentru orice scolar din orice scoala.  El demonstreaza inca de la inceput ca este un copil caruia nu prea ii place scoala. Îndata ce isi da seama de greselile facute , se corecteaza si incepe a invata. În ciuda greselilor facute de el , Nica este un baiat rusinos si fricos, genul de baiat care se sperie si de umbra lui.
Nica este unul dintre putinii copii care a reusit sa intre in istoria literaturii romane !

Smaranda Creanga este o femeie simpla , o taranca de la munte , fara leac de invatatura si mama personajului principal Nica. Ea creste o droaie de copii si se ocupa de treburile gospodariei. Este harnica, isteata si dornica de invatatura care vrea tot ce e mai bun pentru copiii ei. Desi ingropata in treburile gospodariei, ea isi gaseste timp sa invete si sa citeasca cu baiatul ei mai mare. 
Smaranda isi iubea copiii dar nu isi arata in totdeauna afectiunea, de aceea este mai mereu dura si autoritara. Cu toate astea, copilul cel mai apropiat de sufletul acestuia ramane Nica, copilul cel mai mare, asupra caruia isi revarsa toata dragostea materna.
  
                                SPER CA TE-AM AJUTAT !







raysa1359: mersi!!! ;-) :-)
anariscanu: cpl
Alte întrebări interesante