Limba română, întrebare adresată de tofanvalentin10, 9 ani în urmă

Descrieti un personaj din lecturile studiate si cereti colegilor sa-l recunoasca.
Dau coronita.
Va rog.


candimiha: ce lectura
tofanvalentin10: care o scrii
tofanvalentin10: una de clasa a 4 daca stii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de candimiha
5
Ionel, personajul principal din schita “Vizita “de Ion Luca Caragiale, reprezinta tipul copilului rasfatat, obraznic si curios din fire.
        Portretul lui se contureaza din datele furnizate de povestitor , de mama sa, doamna Popescu, precum si din faptele si vorbele proprii.
       Doamna Popescu il considera pe Ionel un strengar, destept. Se poarta cu el cu multa dragoste si tandrete, este foarte mandra de el si incapabila sa-i refuze ceva ori sa-i aprecieze corect faptele.
     Ionel este neastamparat, lipsit de bune maniere (bate toba si sufla in trambita, asurzindu-l pe musafir, se joaca cu mingea, rasturnand cafeaua vizitatorului, ii toarna acestuia dulceata in pantofi), nepoliticos (i se adreseaza musafirului cu ''tu''), nestiiind de gravitatea faptelor sale (o ataca cu sabia pe femeia care aducea tava cu cafele si isi raneste mama, fumeaza).


tofanvalentin10: ai citit cerinta
tofanvalentin10: nu trebuie sa zici cinei
Beatrice101: In povestire nu am zis.
Beatrice101: Am zis doar in paranteza de cine am facut
tofanvalentin10: stiu e bun
Beatrice101: Ok.
Răspuns de Beatrice101
7
Singur pe lume (Remi)

El este un copil părăsit de mama sa şi este adoptat de doamna Barberin până când vine soțul ei din Paris. Apoi el este încredințat lui Vittalis a
care avea trei câini şi o maimuță. De la el a invățat să citească si să scrie. După aceea, el devine actor şi câştigă bani, dând spectacole dresate.
După ce Vitalis a ajuns la închisoare, băiatul a dus o viață grea. A cunoscut-o pe doamna Millgan si fiul acesteia, Arthur, care s-au dovedit a fi mama si fratele său.

In concluzie: Deşi băiatul a dus o viață grea,, el a reusit sa depaseasca toate obstacolele si si-a intalnit ceea ce isi dorea cel mai mult: familia.

Izuca076: De ce ai scris Remi in paranteza ?
tofanvalentin10: Ca trebuie
Alte întrebări interesante